Vodní dílo Drásov

30.01.2018 09:53

Český rybářský svaz, z. s., Územní svaz města Prahy získal ve výběrovém řízení novou vodní plochu ke sportovnímu rybolovu - VD Drásov.

Vodní dílo Drásov je nádrž o výměře 8,3 ha ležící v katastru obcí Dubenec u Příbramě, Višňová, Drásov u Příbramě a je napájena Drásovským potokem patřícím mezi přítoky říčky Kocáby. Nejbližšími MO ČRS sdruženými v Územním svazu města Prahy jsou MO Ouběnice (6 km), MO Milín (10 km) a MO Dobříš (13 km).

Na této nádrži platí mimopstruhová povolenka celosvazová, celorepubliková a územní povolenka ČRS Územního svazu města Prahy (pražská mimopstruhová povolenka).

V roce 2018 zde ještě mohou na základě uzavřené dohody vykonávat rybářské právo držitelé územních mimopstruhových povolenek ČRS Středočeského územního svazu.

Tato dohoda se Středočeským ÚS ČRS však platí pouze pro rok 2018.

Všichni oprávnění lovící si budou v platnosti od 1. 1. 2018 na této nádrži zapisovat do úlovkových lístků (do kolonky číslo revíru) č. 401 204.

VD Drásov má status rezervního zdroje vody pro zásobování obyvatelstva a proto je zde třeba dodržovat přísnější podmínky ochrany čistoty vody a životního prostředí.

Platí zde zákaz lovu ryb z hráze a z vypouštěcího zařízení včetně přístupové lávky, zákaz vnadění (krmení), přísný zákaz rozdělávání ohňů a znečišťování celého prostoru nádrže.

Parkování vozidel je povoleno pouze na parkovišti u přilehlé šachty.

Vjezd a parkování na příjezdové cestě k nádrži a přilehlých pozemcích včetně louky pod hrází Vodního díla Drásov je zakázáno.

První jarní zarybňování bude směřováno i k této vodní ploše a tak jsme přesvědčeni, že si rybolov v krásném lesnatém prostředí na VD Drásov náležitě užijete.